WOONHUIS WEURT

  

 

 

 

 

 

 

De bouwlocatie ligt op een parchtige perceel, een stukje voormalige boomgaard, grenzend aan de dijk. Het woonhuis toont zich als een traditioneel Gelders boerderijtje, eeen eenduidige volume met een groot dak met wolfseinden. Ook de twee kleine ramen voor, en een raam achter, onder het wolfseind ontbreken niet.  

Spil in de begane grond is de centraal gepositioneerde open keuken. Achter de keuken is een zone met entree, bijkeuken, wasruimte en toilet. Deze wordt in het midden doorbroken door de vide met de trap naar de verdieping. Het woongedeelte is verdeeld in drieen, waarvan twee iets verdiept rondom een tweezijdige houtkachel.

Op de verdieping zijn er vier royale slaapkamers rondom de vide en overloop. De masterbedroom bevindt zich aan de achterzijde en heeft een prachtig uitzicht over de dijk naar de Waal. Aan de voorzijde bevinden zich twee slaapkamers en met de derde slaapkamer wordt een kleine badkamer gedeeld, tussen de slaapkamers van de tweeling is een compacte 'meiden badkamer'. Op de verdieping wordt geen vliering gemaakt, alle kamers lopen door tot aan de nok.

Het hele huis is voorzien van lage temperatuur vloerverwarming en de ventilatie wordt verzorgd naturlijke toevoer (CO2 gestuurde ventilatie roosters) en mechanische afzuiging (met warmte terugwinning). Op het dak van de schuur/garage zijn tien zonnepanelen aangebracht, georienteerd op het zuiden.

 

  

functie: vrijstaand woonhuis                              opdrachtgever: Familie Van de W.

locatie: Past. van de Marckstraat, Weurt             projectmanagement : Morsink Advies

ontwerp: 2015                                                 adviseur constructie: JVZ Nijmegen

uitvoering: 2016                                                  


Afbeeldingsgalerie