STUDIE SPORTHAL

 

 

 

 

 

 

Voor de Gemeente Haarlem werd een studie verricht naar een sporthal e een uitbreiding van de bestaande school 'Het Schoter' aan de Sportweg te Haarlem. De sporthal, klasse een vrij uitgebreid programma incl horecavoorziening komt ter vervanging van Beijneshal elders in de stad in het Schoterbos, tegenover de lokatie van het oude stadion van FC Haarlem. Om ruimte te maken voor de sporthal verdwijnen de bestaande gymzalen van Het Schoter.

In de studie is zo breed mogelijk verschillende oplossingen onderzocht. Uiteindelijk zijn een zestal mogelijkheden besproken met Stedebouw van de gemeente. Een drietal oplossingen zijn door de gemeente getoetst middels de 'quickscan'. Voor de sporthal geldt dat deze op een (al dan niet verzonken) fietsenberging komt en door middel van een speelse massaopbouw aan de kant van het appartementencomplex visueel minder massief oogt. Ook de entree van de sporthal en school zijn weggedraaid van het appartementencomplex.

Voor de uitbreiding van de school zijn er verschillende oplossingen bedacht. Er wordt sowieso verder geborduurt op de bestaand ontsluiting en route. Het carré blijft in stand en uitgebreid met een extra laag. Daarnaast kan worden gekozen om ook het hoofdvolume (enkelzijdige gang ontsluiting) om te vormen naar een tweezijdige ontsluiting. Het nieuwe volume brengt zo de netto-bruto verhouding beter in evenwicht, en de nieuwe gevel van het toegevoegde volume verzorgt, naast een 'nieuw gezicht' voor de school, een hoogwaardige geisoleerde gevel. Meer comfort voor de gebruikers en een lagere energierekening.


 

 

 

functie: Sporthal, uitbreiding school                              opdrachtgever: Gemeente Haarlem

locatie: Sportweg, Haarlem                           

ontwerp: 2015                                                    

                                                 


Afbeeldingsgalerie