CSB BUITENVELDERT


De plattegrond van de scholengemeenschap bestaat uit de combinatie van een kruis en een E-vorm, orthogonaal op elkaar geplaatst. Om deze bijzondere vorm van de plattegrond te waarborgen, is ervoor gekozen de twee nieuwe vleugels aan weerszijden van het bestaande weefsel te situeren.

De westvleugel biedt naast nieuwe leslokalen ruimte aan praktijklokalen en de nieuwe oostvleugel zijn de ruimtes geplaatst die te maken hebben met expressie en creativiteit; muzieklokaal met bijbehorende studio’s, het tekenlokaal en de gymzaal annex theater. 

De mediatheek is voornamelijk uit glas opgetrokkenligt centraal in het gebouw, terughoudend en onopvallend gesitueerd tussen de twee gymzalen geen afbreuk aan het vooraanzicht van het monumentale schoolgebouw.

Bij de nieuwbouw is gebruik gemaakt van een standaard bouwsysteem van geprefabriceerd beton. Deze maatregel komt niet alleen tegemoet aan het budget, maar garandeert ook een flexibel gebouw, waarbij ruimtes kunnen inspelen op een wisseling van functies. Erkers zijn in de prefab wandelementen geïntegreerd. Hierbij zijn de kozijnen verdekt gedetailleerd, waardoor het glas strak in het beton zit. Contrasterende kleuren op de façades geven het verschil tussen oud en nieuw aan, waarmee CSG Buitenveldert met bestaande en nieuwe onderdelen gerevitaliseerd aan een nieuwe fase kan beginnen.

 

nominatie Geurt Brinkgreve Bokaal     

                                         

Gemeentelijk monument, naar ontwerp van J. Duintjer uit 1963. Recentelijk voorgedragen als Rijksmonument.

 

functie: onderwijs                                                                              architect: RAU

locatie: Schoolstraat, Buitenveldert                                                       projectmanagement: BVL Bouwadvies

ontwerp: 2010-2012                                                                           aannemer: 

uitvoering: 2012-2013                                                                        installatie: GTI       

   


Afbeeldingen