KLEEDKAMER ACCOMMODATIE

 

 

 

 

 

De kleedkameraccommodatie van de atletiekbaan van het Pim Mulier complex in Haarlem dateert uit begin jaren '60 en was dringend aan vervanging toe. In opdracht van SRO werd een kleedgebouw ontworpen op de zelfde plek langs de atletiekbaan, bij de start van de 100 meter hardlopen/horden. De nieuwe accommodatie is een stuk compacter opgezet zodat er in de toekomt ruimte overblijft voor een lesvoorziening van het CIOS.

In een eenduidig volume van warm rood metselwerk zijn de nieuwe kleedkamers, EHBO/doping en scheidsrechters ruimte geplaatst. Ter plaatse van de entree buigt het metselwerk naar binnen en creëert een overdekte entree. Als accent in de gevel langs de atletiekbaan is eeen bloemenraam geplaatst. Daglicht in de kleedkamers komt niet binnen via bovenlichten in de kleedkamers maar via twee flinke lichtkoepels per ruimte. Zo is privacy gewaarborgd en is verlichting overdag overbodig.

In de materialisatie is gekozen voor duurzame materialen, FSC, PEFC en cradle to cradle gecertificeerde producten zijn uitgangspunt. Het gehele gebouw is voorzien van lage temperatuur vloerverwarming, LED verlichting en op het dak zijn photovoltaic panelen geplaats zodat de eigen elektra behoefte ruimschoots wordt opgewekt.

 

 

functie: Kleedkameraccommodatie                      opdrachtgever: Gem. Haarlem                     Accommodatie Atletiek

locatie: Jaap Edenlaan, Haarlem                         projectmanagement : SRO Haarlem

ontwerp: 2013                                                  adviseur constructie: Tentij 

uitvoering: 2014                                                advieur installatie: De Jong Apeldoorn                                                          

                                                                       aannemer: Bouwbedrijf Jan de Wit

Afbeeldingsgalerie