Hockeyclub HMHC Saxenburg viert dubbel feest

Gepost 30/09/2013

 

'Honderdjaar is een mijlpaal en het nieuw clubhuis is al net zo bijzonder', aldus oud-voorzitter en erelid Tom Boer. Het was zondag dubbel feest bij Hockeyclub HMHC Saxenburg. De hockeyclub bestaat dit jaar ruim honderd jaar en daarnaast vond de officiële opening plaats van het nieuwe hypermoderne clubhuis, waarvan de bouw deze zomer is afgerond. Speciaal voor deze gelegenheid reikte Michel Provost het eerste exemplaar van het jubileumboek 100 jaar Saxenburg uit aan Johan Wakkie, directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

 

Voor de zevenentachtigjarige mevrouw Pluis Kooij-Meerwaldt is het alweer jaren geleden dat zij als keepster bij Saxenburg hockeyde. De kwieke dame op leeftijd is het oudste erelid van de hockeyclub. Ze wordt door alle leden van de club alom geliefd en geroemd. 'Ik denk dat het in 1946 of 1947 was dat ik begon met hockey. Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden. In 1971 ben ik gestopt, want ik ging toen trouwen. Ik vind het bijzonder om na al die jaren weer even hier te zijn en de mensen van vroeger te zien', aldus mevrouw Pluis. 

Uit het verhaal van Benno Hulshof blijkt dat de totstandkoming van het nieuwe clubhuis bloed, zweet en tranen heeft gekost. Hij is daarom trots dat het gelukt is. 

'Ik ben super trots op Saxenburg, dat hockeyclubje dat het al meer dan honderd jaar volhoudt te midden van al die grote verenigingen om ons heen. Als voorzitter van de bouwcommissie ben ik ook super trots dat we in een tijd van crisis in samenwerking met de gemeente het toch maar mooi voor elkaar hebben gekregen om een zo mooi en prachtig nieuw clubhuis te bouwen", aldus Hulshof. In zijn toespraak vertelde Hulshof dat binnen een tijd van zeven maanden het oude clubhuis was gesloopt en het nieuwe clubhuis uit de grond is gestampt. Architect Ernst-Peter Everaardt heeft het ontwerp voor het clubhuis opgetekend. Hulshof: 'Het resultaat is een strak en modern gebouw met in de clubkleuren van Saxenburg blauwe en oranje zijmuren en een hoge glazen wand. Met dit clubhuis staat er echt iets moois.'

De officiële opening van het clubhuis vond buiten plaats. Aan Johan Wakkie de eer om het lint door te knippen. Op zijn beurt gaf Wakkie aan dat hij onder de indruk is van de ontwikkelingen van Saxenburg als hockeyclub. Met name door de sterke jeugdteams en de bijdrage die de club levert bij de totstandkoming van de aansluiting bij de allochtone jeugd.

 

gepubliceerd: http://www.dichtbij.nl |  REGIO  |   30 september 2013   |   Door de dichtbijredactie, Sutiah van Netten (Haarlems Weekblad)