Erfgoed tussen Hoofdsteden

Gepost 30/10/2012

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Monumentencommissie van gemeente Haarlemmerliede heeft de Monumentencommissie de geschiedenis van de gemeente weten te verwoorden in een uniek monumentenboek, bestaande uit 136 pagina’s. 

De monumenten van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude hebben een eigen verhaal. Zij vertellen over het verleden van de gemeente: strategisch gelegen in de nabijheid van waterwegen en de twee hoofdsteden Haarlem en Amsterdam. Deze steden hebben eeuwenlang invloed uitgeoefend op hun directe landelijke omgeving. Een unieke uitgave van alle monumenten in full colour.

Op 30 oktober 2012 vond de officiële uitreiking van het boek plaats. Voorzitter van de Monumentencommissie Peter van Capelle reikte het eerste exemplaar uit aan burgemeester Bert Bruin. De leden van de Monumentencommissie hopen dat met dit boek de monumenten voor u meer gaan leven en dat er een grotere bewustwording ontstaat van het belang van ons erfgoedbehoud voor toekomstige generaties.

 

Het boek is te bestellen via een e-mail naar de gemeente:  monumentenboek@haarlemmerliede.nl. Het monumentenboek is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te verkrijgen. Dat is op werkdagen van 8.15 uur tot 12.15 uur. Indien u het monumentenboek opgestuurd wilt hebben, dan zijn daar extra portokosten aan verbonden (€ 2,64).

 

Titel: Erfgoed tussen hoofdsteden

auteur: Morren, Jan

Aantal pagina's: 136

Afmetingen: 379 x 264 x 28

ISBN/ISBN13 9789461901750

 

Gepubliceerd in o.a. Witte Weekblad