NIEUWS

Eerste paal Kweektuinstraat

Gepost 18/01/2018

 

 

Ondanks de storm werden vandaag de paaltjes gewoon geheid (en onder een zonnetje).

Excursie Erfgoedcommissie Haarlemmermeer

Gepost 15/01/2018

De erfgoedcommissie voor De Stompe TorenMet het oog op de fusie van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de gemeente Haarlemmermeer stond de jaarlijkse 'landdag' van de Erfgoedcommissie Haarlemmermeer in het teken van de monumenten van de fusiepartner. Bezocht werden Spaarndam, Spaarnwoude en Halfweg.

Lees de rest van deze post »

Onder de pannen!

Gepost 21/08/2017

En dan is het bijna zo ver: Onder de pannen! 

Lees de rest van deze post »

Verkiezing monument van het jaar 2017 in de gemeente Haarlemmermeer

Gepost 21/08/2017

 

Het thema voor Monument van het Jaar 2017 is 'Boeren, burgers en buitenlui'.

De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden. Het thema wijst op hun onderlinge relaties en dus op voedsel, grondstoffen, handel, vervoer, communicatie, markten, kermissen en volksvermaak. Er zijn 3 genomineerde monumenten. Stemmen kan hier: https://haarlemmermeergemeente.nl/monument-van-het-jaar-2017/formulier

Lees de rest van deze post »

Erfgoedcommissie Gemeente Haarlemmermeer

Gepost 09/01/2017

Gemeente Haarlemmermeer

Per 1 januarie van 2017 ben ik architectlid van de Erfgoedcommissie van de Gemeente Haarlemmermeer.

In gemeente Haarlemmermeer adviseert de erfgoedcommissie over alles wat direct of indirect met het erfgoedzorg en erfgoedbeleid te maken heeft. In de praktijk buigt de erfgoedcommissie zich over het verlenen van vergunningen voor wijziging of sloop van panden, over plaatsing van panden op de monumentenlijst en over restauratiesubsidies
 
De commissie vergadert elke 6 weken op donderdagavond in het gemeentehuis in Hoofddorp.
Lees de rest van deze post »

Fundering gereed!

Gepost 23/09/2016

Voordat de herfstregens beginnen is de fundering aangelegd voor woonhuis W. in Weurt. In het 'dijkbeschermingsgebied' mag er in de 'natte periode' (herfst/winter) niet geheid worden, dit beinvloed de sterkte van de dijk.

Start bouw Kavel 17

Gepost 04/05/2015

Create kavel 17 IJburg Amsterdam

 foto: Commandeur Haumann architecten

 

 

Maandag  9 februari 2015 is kavel 17 als 1e gestart met de bouw in het project Create op IJburg. Begonnen werd met de aanleg van een grote kelder onder de woning.

foto: Commandeur Haumann architecten


Lees de rest van deze post »

Kinderdagverblijf Berend Botje feestelijk geopend

Gepost 14/11/2014

 

 

 

 

Directeur Hans Zoutendijk (stichting Salomo) verricht samen met de kinderen de officiele opening. Het kinderdagverblijf was na de zomervakantie al van start gegaan in het bestaande pand Het Noorder Kleuterhuis. De kleuterschool is grondig verbouwd,

binnen de bestaande structuur is, in overleg met monumententoezicht, zijn nieuwe ruimte toegevoegd en bijvoorbeeld slaapkamers voor peuters en kleuters zijn zorgvuldig ingepast achter oorspronkelijke gangwanden.

Lees de rest van deze post »

Gemeente en Hoogheemraadschap van Rijnland tekenen convenant sluizencomplex

Gepost 15/05/2014

V.l.n.r.: (oud)wethouder Markus, burgemeester Heiliegers, hoogheemraad Straathof en hoogheemraad Pluckel.

V.l.n.r.: (oud)wethouder Markus, burgemeester Heiliegers, hoogheemraad Straathof en hoogheemraad Pluckel.

Dinsdag 6 mei 2014 tekenden burgemeester Heiliegers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de hoogheemraad Straathof, bestuurder van het hoogheemraadschap van Rijnland een convenant over het sluizencomplex in Halfweg. Met het convenant nemen de partijen zich voor om het sluizencomplex te renoveren en het doorstroomprofiel te vergroten.

Lees de rest van deze post »

Hockeyclub HMHC Saxenburg viert dubbel feest

Gepost 30/09/2013

 

'Honderdjaar is een mijlpaal en het nieuw clubhuis is al net zo bijzonder', aldus oud-voorzitter en erelid Tom Boer. Het was zondag dubbel feest bij Hockeyclub HMHC Saxenburg. De hockeyclub bestaat dit jaar ruim honderd jaar en daarnaast vond de officiële opening plaats van het nieuwe hypermoderne clubhuis, waarvan de bouw deze zomer is afgerond. Speciaal voor deze gelegenheid reikte Michel Provost het eerste exemplaar van het jubileumboek 100 jaar Saxenburg uit aan Johan Wakkie, directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond.

Lees de rest van deze post »